Riisiä ja kanaa

Kiirastorstaina syötiin kevyesti, riisiä ja kanaa. Paistopussissa paistuivat sekavihannekset, punasipuli ja valmiiksi maustetut kanankoivet, riisinä oli pitkäjyväinen Rainbow.

1411504.jpg

1411507.jpg

Rainbow riisi:
Laatutietoa:
Rainbow pitkäjyväinen riisi on käsitelty parboiled-menetelmällä. Riisinjyvät höyrytetään paineessa kuorineen, jolloin kuoren ja jyvän välisen kerroksen vitamiineja ja kivennäisaineita siirtyy itse jyvään. Parboiled-menetelmän ansiosta riisin pinta on kova ja kiiltävä. Tällainen riisi pysyy keitettäessä irtonaisena. Pitkäjyväinen riisi sopii lisäkeriisiksi sekä risoton, salaattien ja jälkiruokien valmistukseen.

1 dl:sta (n. 80 g) pitkäjyväistä riisiä saadaan kypsennettynä n. 3 dl.

Riisin kypsennysohje: (4 annosta)
7 dl vettä
3 dl riisiä
1/2 tl suolaa
TAI liemikuutio
käytin vain suolaa, yhdessä suola ja liemikuutio olisivat tehneet liian suolaiseksi.
Kiehuvaan veteen lisätään riisi ja suola TAI liemikuutio käyttötarkoituksen mukaan. Keitä hiljalleen kannen alla n. 25 min, sekoita välillä, ettei tartu pohjaan.

Kanankoivet
valmispaketti maustettuja kanankoipia

Paistopussiin:
2 pss pakaste sekavihanneksia
iso punasipuli voi käyttää myös tavallista
1 pkt (5 kpl) kanankoipia
n. 1 tl aromisuolaa tai tavallista suolaa
EI nestettä, koska paistettavista irtoaa aivan tarpeeksi nestettä
Paistoin 200 astetta 35-40 min., ota uunista ja anna paistoksen levätä 5-10 min.