Joulu meni nopeasti, kun takkusimme Skypen kanssa. Ennen joulua nuoruudenystävä soitti ja samalla tuli puhetta ilmaisten puhelujen mahdollisuudesta Skypen kautta. No tottahan se kannattaa ottaa huomioon ja niinpä ajoin em. ohjelman koneelleni ja samalla asensin myös wepkamera. Sitten puhelu ystävälle, suurin odotuksin että kaikki on kunnossa. Mitä vielä ääni kiersi ja kuva oli, ei minkään kelpoinen. Vertasimme Skypen versioita ja kameroita. Versiot olivat eri,  mutta kamerat olivat samaa merkkiä. Toimivuus ei parantunut vaikka vaihdoin versioita vanhempiin. Lopulta poistin kaikki Skypen asennukset, ja niinhän sieltä lähti tärkeä ohjelmatiedostokin. Varmuuskopiointi oli tekemättä ja aineisto tuhkatuulessa. Ala siinä sitten etsimään tiedostojen palautusohjelmaa netistä. Löytyihän se. Siitä netti on mainio, sieltä löytyy, etsit sitten mitä tahansa.

Skypen kanssa selvitin tilanteen seuraavasti. Asensin uusimman version ja wepkameran, johon otin vielä päivityksen netistä. Yhteydet pelaa kotikoneilla ja kuvissa on hyvät värit. Toivotaan, että toimivuutta on uloskinpäin. Että se siitä, kop, kop. (koputan puuta)

Skype toimii
31.12.2007:17.41

Takkuilu Skypen kanssa on sitten ohi. Linjat toimii, ääni ei kierrä ja wepkameran kuvakin on aivan hyvä. Se saa olla nyt noilla asetuksilla. Niin ja videokuvan ottaminen onnistuu. Onhan monipuolinen laite ja olen varsin tyytyväinen. Aikaisemmin en pitänyt Skypen käyttöä tarpeellisena, nyt muutan ajatustani ja suosittelen sitä kaikille, joilla on siihen mahdollisuus ja käyttävät paljon puhelinta.