Tässä ohrarieskan ja teeleivän ohjeet, joita mukaillen tein hiivatonta leipää. Ohjeet on otettu joskus jostakin, kuvia ei ole.

Ohrarieska (4 kpl)

2 kkp ohrajauhoja
2 kkp ruisjauhoja
1,5 - 2 kkp kylmää vettä
ripaus suolaa

tai
4 kkp ohrajauhoja
1,5 - 2 kkp kylmää vettä
ripaus suolaa

Paista 10 minuuttia 300 asteessa. Taikina ei sitkoudu kuten vehnätaikina, mutta kauliminen on helppoa vaikka taikinan ei antaisikaan levätä. Rieskan nostattaa vesihöyry, joten paistamisen tulee tapahtua mahdollisimman kylmälle taikinalle mahdollisimman kuumassa uunissa tai pannulla.

Teeleipä 1 (2 leipää)
 
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
50 g margariinia tai voita
2 dl maitoa

Sekoita kuivat aineet ja lisää pehmeä rasva. Alusta rasva jauhoseoksen joukkoon ja lisää lopuksi maito. Taputtele taikinasta 4 leipää ja jaa ne palasiksi taikinapyörällä. Pistele leivät ja paista niitä 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Teeleipä 2 (2 leipää)

2 dl graham- tai sämpyläjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
(1 tl sokeria)
1/2 tl suolaa
2 dl maitoa
2-3 rkl öljyä

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää maito ja öljy. Sekoita nopeasti haarukkavatkaimella tasaiseksi, älä vaivaa. Muotoile taikinasta pellille leivinpaperin päälle kaksi pyöreää, 1 cm:n paksuista leipää. Leikkaa leivän pinta taikinapyörällä tai veitsellä neljään lohkoon. Paista 225 asteen lämmössä noin 15 minuuttia.

Kaurateeleivät  (3 leipää)

2 1/2 dl kaurahiutaleita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
(1 rkl sokeria)
2 tl suolaa
1/2 rkl kuminoita
2 rkl voita
2 dl maitoa

Sekoita aineista taikina ja muotoile siitä leivinpaperinpäälle kolme pyöreätä, matalaa leipää. Ristikoi leipä neljään lohkoon ja ripottele leipien päälle kumioita. Paista 225 asteessa kullanruskeiksi. Tarjoa lämpiminä.