Caravaanari'ksiko?

Vaunukipinä iskee ... puhutaan
Lomillani vierailin sisaruksieni luona pohjoisessa. Ilmajoelle muutettuani käynnit harvenivat. Tottahan se harmitti. Mies ei ollut innokas kyläilemään. "Haluan juoda kahvia silloin kun mieli tekee ja nukkua omassa sängyssä ", kuten hän asian ilmaisi.

Lomat olivat alkamassa (joskus -90 luvun alussa) ja sattuivat vielä yhtäaikaa. Taas käytiin samaa keskustelua ja sanoin lähteväni yksin, jos hän ei halua lähteä niin sopii jäädä kotiin.
"Hankitaan asuntovaunu, saisit kahvia milloin haluat, nukkua omassa sängyssä ja koira voisi lähteä mukaan." Mikä kuningasajatus, mies oli antanut negatiivisen kommentinsa vaunuiluun joskus aikaisemmin.

Soitellen ...
Edellisestä oli kulunut aikaa ja olin unohtanut koko vaunuasian, kun lehdessä oli ilmoitus myynnissä olevasta pienestä asuntovaunusta. Lähdetäänkö katsomaan, kysyi toinenpuolisko. Niin hankimme 10 vuotiaan Piccolon.

1548746.jpg

Sitten lähdimme pohjoiseen. Oli alkukesän ilta ja suunnittelimme yöpyvämme matkalla. Emme kuitenkaan käyttäneet kaasulämmitystä koska ei ollut varmuutta sen toimivuudesta. Sitä ei siis oltu tarkastettu. Mikä yö, vaunussa oli yhtä kostean kylmää kuin ulkona. Aamulla mietimme kotiin palaamista, olkoon koko reissu.

Matka jatkuu ...
Miten romanttista, kaikki yhdessä. Romantiikka kyllä karisi matkan aikana, vaunu oli liian pieni. Oma vikahan se oli, emme hankintavaiheessa ottaneet huomioon keitto- ja muiden toimintojen vaatimaa tilaa. Hupaisinta oli juuri keittotilojen käyttö. Isäntä ja koira istuivat sängyn päällä, jos eivät voineet olla ulkona. Jälkeenpäin riitti naurua, kun muistelimme ensimmäistä vaunureissuamme.
Kotiin palattuamme rupesimme ihmettelemään hajua, mikä vaunussa oli. Vaunun lattia revittiin auki, kosteus ja homekasvusto tulivat esille. Korjauksen jälkeen kävimme vielä muutaman reissun, sitten saimme ahtaudesta tarpeeksi.
Vaikka ensikokemukset vaunuilusta olivat mitä olivat, niin innostus kuitenkin jäi. Monesta asiasta viisastuneena hankimme isomman vaunun, jolla sitten on reissattu ympäri Suomea.


1570817.jpg 
 
Uusi vai vähän käytetty?

Muutama kesä oli tuskailtu pienen vaunun ahtaissa tiloissa. Innostus vaunuiluunkin oli hiipumassa. Nyt tai ei koskaan, jatketaanko vai lopetetaanko? Ei muuta kuin vaunu myyntiin ja katsastamaan uutta vaunua. Nyt oltiinkin viisaampia, ainakin omasta mielestä, vaunun tulee olla tarpeeksi tilava ja muidenkin toimintojen on oltava kunnossa. Ostetaanko uusi vai vähän käytetty? Olimme sitä mieltä, että katsotaan hyvää ja siistiä, vähän käytettyä vaunua. Ei oltu varmoja kuinka kauan innostus vaunuiluun edes kestää, niin mitä sitä uutta ja kallista. Isäntä oli asialla ja selaili eri tietolähteitä, ja johan se sieltä löytyi.
 
LMC Münsterland
Keski-Pohjanmaalla oli  ilmoituksen mukaan myynnissä juuri sellainen vaunu, jollaista olimme suunnitelleet. Myyjän perhe oli hankkimassa suurempaa vaunua ja halusi myydä LMC:nsä. Sattui vielä, että myyjäperheen rouva oli kotoisin samalta paikkakunnalta kuin minä. Kaupat tuli ja vaunu on ollut meillä siitä lähtien, ja olemme olleet tyytyväisiä. Monet reissut on tehty ja uusia suunnitellaan!

1550801.jpg


Jos haluat kommentoida, niin tee se tänne

1570817.jpg