1234029633_fasaanit.jpg

Mutukokkauksen Vesimeloni haastoi minut kertomaan aamupalasta/ -toimista tarinan ja kuvan muodossa. 

- kerro tyypillisestä aamupalastasi

- lisää vähintään kolme aamuihisi liittyvää kuvaa

- voit myös kertoa esimerkiksi mieleenpainuvimman aamiaisesi ikinä, mitä et ainakaan halua löytää aamupalapöydästäsi jne..

- haasta kolme ihmistä kertomaan heidän aamuistaan

 

Aamuisin lumen vielä ollessa maassa, herätys tuli fasaanilauman mekastuksen muodossa. Miten ne voivatkin päästellä niin pahoja rääkäisyjä. Haaremistahan tuossakin on kysymys, kukko tepasteli pois kuvasta, suosikki kana perässään. Tämä jälkijoukko piti ääntä kuusen alla.

Kyse ei ollut varhaisesta aamusta, mutta säällisestä heräämisajasta kuitenkin. Mikäs se on oloneuvoksettarena heräillä, ei kiirettä mihinkään. Jouduin pari vuotta sitten sairaslomalle, joka vei työkyvyttömyyseläkkeelle. Sivuhuomautuksena tuohon kappaleen alkuun.

Minulla ei ole aamulla nälkä, mutta kahvia täytyy saada. Joku päivä sitten sivallin vahingossa kahvipannun lattialle, mutta onneksi olin joskus pannut kunnossa olleen keittimen talteen. Mietin miksi sen kohtalo oli joutua hyllylle, mutta sekin selvisi ensimmäisen tiputuksen jälkeen. Keittimestä tulee haaleaa kahvia. Yäk!

1239745155_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kahvin tippuessa on hyvää aikaa laittaa huone kuntoon. Petata peti, laittaa vaatteet päälle, ja sitten voikin nostaa ikkunoista kaihtimet. - Vielä näkyy olevan lumipälviä pihalla. Noilla seutuvilla fasaanit pitävät kokoontumisiaan talvisin, nyt niitä ei näy. Naapurien pellot alkavat olemaan lumettomia, varmaan ovat fasaanit häipyneet paremmille ruokapaikoille.

1239745138_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vaikka aamuisin en tunne nälkää, niin olen kuitenkin ottanut tavaksi, että jotain syön kahvin kanssa. Aamupalaan sisältyy moniviljaleipää pari viipaletta, joskus juustoa päälle. KevytLeviä kylläkin ja mustaa kahvia. Lopuksi pitää syödä laktoositonta viiliä muutama lusikallinen, että saa pillerit nieltyä. En ole mikään viilin ystävä.

Muuta ei aamuisin mene alas, nämäkin lopettaisin, mutta jotain pitää kuitenkin syödä. Puurot sun muut keitokset eivät tule kysymykseen ja musta kahvi yksinään on liian rajua tyhjään vatsaan.

1239745122_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Noilla pärjääkin sitten päivälliseen saakka. Välipaloja olen koittanut välttää, vaikka ehdoton en ole, mutta aina voi yrittää. - Iltapäivällä syödään sitten päivällinen, se on ns. kunnon ateria, ja siihen ruokailuun olen yrittänyt saada mahdutettua myös salaatin.

Ruoka-aineita, joita en voi käyttää on muutama. Ensinnäkin kokoliha, se ei sovi ja sitten on leipä, johon käytetään hiivaa ja maitotuotteet. Liha on jäänyt kokonaan pois, maitoa en ole juonut vuosikausiin ja viili on laktoositonta. Leipää syön nuo kaksi viipaletta aamuisin.

1239745172_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jossain aikaisemmassa postauksessa olin pannut kuvan vinyylilevyistä, joita on tullut joskus hankittua. Nyt niitä on hyvä soitella, kun aikaa on. Pari suosikkilevyä, Reijo Viita; Ilta venäläisessä ravintolassa ja musikaali; The Sound of music ;)

Haasteen lähetän eteenpäin seuraaville;
Sitä sun tätä askaretta Selma
Hahtuvan heijastus Nina
Päiväkirjani Suvi