1523287.jpgPicasa on Googlen kautta saatava ilmainen kuvankäsittelyohjelma. Kuvankäsittelyä voi tehdä vain rajatun määrän. Wep-albumi ja valokuvakollaasi ovat ohjelman tärkeimmät toiminnat.

1523288.jpgGimp on ilmainen kuvankäsittelyohjelma, jossa on huomattavasti laajemmat kuvankäsittely mahdollisuudet. Jotkut vertaavat sitä Adobe Photoshoppiin, joka on ammattimaisessa käytössä kysytty ohjelma. Gimp on varteenotettava, jos haluaa muokata kuvaa. Ohjeita ohjelman käytöstä suomeksi löytyy Gimp -linkin sivulta ja tästä ja tästä . Gimp manuaali engl. löytyy tästä. Gimpillä voi myös tehdä animaatioita, tiedostopaketti on ladattava erikseen.

1588006.jpgPhotoFiltre on ilmainen kuvankäsittelyohjelma, ja sen perustoiminnat on helppo oppia. Kielipaketti myös suomeksi. Ohjeita ohjelman käytöstä on PhotoFiltre -linkin sivulla.

1523294.jpgAdobe Photoshop Elements on kevytversio Adobe Photoshopista. Edullinen hinta ja laaja kuvankäsittelytoiminta ovat eduksi ohjelmalle.

1523291.jpgPaint Shop Pro 'ssa on laaja kuvankäsittelytoiminta ja hinta on myös edullinen. Viimeisimpiin versioihin kuuluu mukaan Animation Shop -ohjelma, jolla pystyy tekemään animaatioita ja bannereita.