Vapuliksen blogista nappasin  'kymmenen samalla kirjaimella alkavaa sanaa' -leikin. Vapulis  antoi minulle R-kirjaimen. Sanojen joukosta etsiskelin sanoja joiden sisältöön liittyisi tarina tai muisto ja löytyihän niitä!

2037764.jpg

1. RAKENNUS.
Olin alakouluikäinen ja kotona rakennettiin uutta päärakennusta. Siihen aikaan jokaiseen taloon tuli kellari. Muistan kun perustuksentekijät joutuivat ampumaan kalliota ja panoksen asetettuaan huusivat "Ampu tulee" ja me lapset juoksimme navettaan piiloon!

2. RITARI.
Lapsena olin kova lukemaan. Parhaita olivat  ritaritarinat. Uljaat sankarit, jotka taistelivat pahuutta vastaan, hyvä aina palkittiin.

3. REKI.
Eräänä jouluna saimme isän viemään meidät reellä joulujuhlaan. Kotona oli lämminverinen ja temperamenttinen tamma-Vappu. Kun sitten lähdimme joulujuhlasta kotiin, tamma pillastui väenpaljoudessa ja pisti raviksi. Isä koetti rauhoitella, mutta hevonen paransi vauhtia ja niinhän siinä kävi, että reki töytäisi naapurin mummoa, joka lensi kinokseen.  Onneksi mummo selvisi pelkällä säikähdyksellä. Se oli rekiajelun ensimmäinen ja viimeinen kerta.

4. RIIHI.
Riihen haju, puimakoneen remmin pauke, vihneiden pöly ja varoitukset, ettei saa tulla liian lähelle, muistuu mieleen kirkkaasta syyspäivästä lapsuudessa.

5. RAKKAUS.
Äidinrakkaus lapseen - mikään rakkaus ei ole niin puhdasta, huolehtivaa ja ehdotonta.

2037756.jpg

6. RAHA.
Ensimmäinen työpaikka ja siellä ensimmäinen tili. Omaa rahaa! En muista mihin ensimmäisen tilini käytin, mutta tuli varmaan kulutettua, koska pesää ei ole näkynyt.

7. RIIPPAKOIVU.
Pihassa on vanha riippakoivu. Sen runko on pahkurainen, oksat  jykevät, mutta ohuet riipat ovat kauniit.

8. RINTANEULA.
Sen sain lahjaksi kymmenisen vuotta sitten. Pistin rintaneulan talteen ja tallessa se on vieläkin. Yhtään kertaa ei ole käytetty;)

9. RUUSU.
Hansa-ruusu, joka tuossa pihassa kasvaa, on silmäteräni. Viime keväänä se olisi vaatinut leikkausta, mutta en sitä tehnyt. Ruusu otti itseensä ja kasvatti vain muutaman kukan.

10. RIKAS.
Miten rikkautta mitataan? Mitataanko se rahassa ja tavarassa vai mitataanko se elämänkokemuksena, vastoinkäymisinä, iloina ja suruina? Sen saa jokainen ratkaista omalta kohdaltaan!

2037759.jpg

Kommentoi tähän loppuun ja jos haluat, minä annan sinulle kirjaimen.
Kirjoita kymmenen sanaa, jotka alkavat sillä kirjaimella ja
lisää mukaan selostus, mitä kyseinen sana merkitsee sinulle ja miksi.