Vaikka kesäsää on ollut sateinen ja muutenkin lämmintä säätilaa on saanut odotella, on luonto kuitenkin kasvanut ja rehevöitynyt kuten ennenkin. Ollessani mökillä satoi harva se päivä. Tunti pari ja tuuli oli kuljettanut sadepilvet pois, ja taas aurinko tuli näkyviin. Paistetta ei kestänyt kauaa, kun uusi sadepilvi oli päällä. Tämä toistui päivittäin. Siinä luuli oppivansa katsomaan, mitkä pilvet sitä vettä sitten antavat, mutta mitä vielä. Vaikka työtä ja askaretta oli, aikaa oli näppäillä kuviakin. Kuvien ottoon oli yksi hyvä tilaisuus, aamulenkit. Jos ei satanut, niin lenkki tuli tehtyä.

Tässä muutama kuva eläimistä, jotka sattuivat osumaan kohdalle. Leppäkerttu touhusi pajunlehdellä, poiskaan ei osannut lähteä, vaikka varmasti aisti liikettä ympärillään. Tuo mikä on kuin parkin palanen on yökkönen, erikoinen otus, yritin kuvata sitä eri suunnilta, sillä oli nimittäin erikoinen sarvi päässä. Sama sorsaperhe, josta aikaisemminkin on ollut täällä kuva, oli pienentynyt kahteen poikaseen, alkujaan niitä oli 6-7 pientä höyhenkasaa. Tuo perhonen taitaa olla Sinisiipi, en ole varma. Hyvä värikontrasti, siinä se lepää cittarin pussin kyljessä.

1753413.jpg

Järven rannalla kasvavat kasvit ovat mielenkiintoisia, niitäkin tulee kuvattua, vaikka kaikkien nimeä ei tiedä. Tässä on ainakin Ukonputki ja jotain saraheinää. Tuo heinä oli muuten tuon väristä.

1753414.jpg

Heinä-elokuun kuutamo on näyttävä. Komea täysikuu nousi taivaalle ja heitti kuvajaisen veteen.

1753415.jpg