1416185.jpg

Madekeitto

2 1/2 l maitoa
10 perunaa
1 rkl suolaa
6 maustepippuria
1 iso sipuli
1 kg madetta

Suurus: 1-2 rkl vehnäjauhoja, vettä
Pinnalle: nokare voita, tilliä

Maidon voi korvata osaksi vedellä. Lisätään kuoritut ja lohkotut perunat, mausteet ja sipuli. Annetaan kiehua siis, että perunat ovat puolipehmeitä. Lisätään keittoon perattu, huuhdeltu ja paloiteltu made, sekä mäti ja maksa. Annetaan kiehua hiljaisella n. 1/2 tuntia, kunnes perunat ja kalat ovat pehmeitä. Tee löysä suurus ja lisää se keitokseen. Sekoita varovasti. Anna kiehua hiljaisella n. 15 min. Lisätään lopuksi voinokare ja tilli. Vielä keiton annetaan hautua (ei keitetä) kannen alla n. 15 min. - Madekeiton maku paranee haudutettaessa.