Kerron ensimmäisestä (isosta)kalastani. Olimme juuri ostaneet kesämökkitontin ja oli alkukesää. Pidän kalaruoasta, ja tottakai suunnittelin, että kalaa täytyy saada. Sivuhuomautuksena isäntä ei sitten syö muuta kalaa kuin pakasteseitä ja veneeseen ei tule kirveelläkään, vaikka muuten pitää järvestä.

Hankin asianmukaiset kalastusluvat, ja sitten menoksi. Millä hiiskatilla minä sitä kalaa sitten saan? Uistella en osaa, mato-ongella tulee liian pieniä ja järvelle ei voi yksin mennä kalastamaan, kun aallokkoakin on. Minäpä heitän katiskan lähirantaan keksin lopulta.

Hain katiskan kaupasta. Siinä minä sitten väkersin ja kokosin katiskaa sormet verillä. Valmistuihan se, ja sitten katiska veneeseen ja järvelle. Soutelin mielestäni hyvään paikkaa, ja heitin katiskan veteen. Isäntä huuteli rannalta "ole varovainen". Tottakai, sitähän minä olin.

Aamulla lähdin kokemaan katiskaa. Aallokkoa oli hieman enemmän kuin edellisenä päivänä. Nostin katiskaa ja ihmettelin, että kylläpä vesi ottaa vastaan kun katiska painaa enemmän kuin muistin. Siellähän on kala, eikä aivan pienikään. Huutelin isännälle, että "se on hauki". "Höh" kuului vain. Itse pidin iloa koko päivän, että kuinka iso kala tuli ja ensimmäisellä katiskanheitolla.

1224572.jpg

Paistettu hauki
3 rkl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
valko- ja sitruunapippuria
Sekoita aineet ja pyörittele kalapalat jauho-mauste seoksessa ja paista pannulla.