1694408.jpg

Vadelma-raparperipiirakka

1 pkt (2 levyä) murotaikinaa (pakaste)

Täyte:
200 g   raparperi viipaleita
1 ps     (200 g) vadelmia (pakaste)
n. 1 dl  sokeria
1,5 rkl  perunajauhoja
1 rkl     fariinisokeria

Leikkaa levystä 1/4 pala ja jätä se odottamaan. Painele murotaikinalevyt piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä raparperi ja sulanneet vadelmat vuokaan. Yhdistä sokeri ja perunajauhot ja ripottele marjojen päälle. Nypi 1/4 murotaikina palanen ja sokeri ryynimäiseksi ja ripottele tasaisesti vuokaan. Lopuksi ripottele fariinisokeri vuokaan. Paista 200 ast. uunin keskitasolla n. 25 min. nosta piirakka muutamaksi minuutiksi porrasta ylemmäs uunissa, saat väriä piirakan pintaan. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
 

1694409.jpg