1250632.jpg

Näillä ohjeilla olen tehnyt sienisalaattia, ohjeet olen joskus ottanut ko. sivuilta.

Perinteinen sienisalaatti (Kotiliesi)
Valmistusaika: alle 30 min.

2,0 dl ryöpättyjä tai hienonnettuja rouskuja tai 6-7 keskikokoista osterivinokasta 
1,0 l vettä 
1 purjo 
2,0 dl kermaviiliä 
0,5 tl suolaa 
1,0 rkl sitruunanmehua 
  valkopippuria tai sitruunapippuria 

Ryöppää sienet eli kiehauta ne vedessä ja jäähdytä kylmällä vedellä. Kaada vesi pois. Hienonna ensin monitoimikoneessa purjo karkeaksi silpuksi. Lisää sienet ja jatka hienontamista, kunnes silppu on sienisalaattiin sopivan kokoista.
Sekoita kermaviili, suola, sitruunanmehu ja pippuri sienipurjosilppuun. Salaatti on parhaimmillaan, kun se saa maustua jääkaapissa jonkin aikaa.

Sienisalaatti (Kotikokki)

1-2 sipulia
 palapurjoa 
400 g liotetuja suolasieniä
tai veteen säilöttyjä
herkkusieniä
2 dl kermaviiliä
1 tl sitruunapippuria 
1 tl valkosipulisuolaa
 silputtua tilliä

Silppua sipulit, rengo purjo, hienonna sienet. Mausta kermaviili. Sekoita kastike sieni-sipulisilpun kanssa. Tarjoa viileänä.

Sienisalaatti (Finfood)  
 
5 dl (n. 350 g) sekasieniä
1 pieni sipuli
1 tlk (200 g) ranskankermaa tai kermaviiliä
ripaus mustapippuria

Koristeeksi:
tuoretta persiljaa

Jos käytät suolasieniä, liota ja niistä liika suola pois. Hienonna sienet veitsellä silpuksi. Leikkaa sipuli hyvin pieniksi kuutioiksi. Sekoita sienet, sipuli, ranskankerma ja mustapippuri. Tarkista maku. Koristele persiljalla.

Sienisalaatti (vegaanisena)

1pkt tuoreita herkkusieniä
1 pieni sipuli
1dl soijakermaa
Spar-majoneesia
2 suolakurkkua

Pilko herkkusienet, sipuli ja suolakurkku pieniksi paloiksi. Lisää soijakerma ja Spar-majoneesi. Sekoita ainekset ja tarjoa viileänä. Koristele persiljalla.