Nämä kirjat ovat (Runokirja) äidin ja (Kodin puutarha) anopin  jäämistöistä. Kukaan ei ollut niistä kiinnostunut. Olisiko roskis ollut kirjojen viimeinen määränpää?, todennäköisesti. Olen otettu vanhoihin kirjoihin, mikä tilaisuus. Vanhoissa kirjoissa on oma erityinen tunnelmansa.

1382883.jpg1382885.jpg

1. Eino Leino; Päivän Kehrä.  Valitut runot. Printed in Finland Kustannnusosakeyhtiö Otavan kirjapaino Helsinki, 1953, on painopaikka ja julkaisuaika. - Selaillessani kirjaa tipahti ruusun terälehti syliini. Jatkoin selailua ja löysin kirjanmerkiksi pantuja kuvia ja lisää ruusun terälehtiä. Oli kuin olisi katsonut menneisyyteen, "näistä runoista äiti oli pitänyt". Kirjassa on 768 sivua ja se jaettu 4 eri runo-osioon. Kirjan aloittaa:

Aurinkolaulu
1892-1901

On monta uskoa päällä maan
ja toinen toista kiittää,
mut laulajalla yks usko on vaan,
elin-iäksi hälle se riittää:
min verran meissä on lempeä,
sen verran meissä on iäistä,
sen verran meistä myös jäljelle jää,
kun päättyvi päivä tää.
Eino Leino, 1898

2. Frans Salonen ja K. Jaatinen; Kodin puutarha. Tähän v. 1946 ilmestyneeseen kuudenteen painokseen on kirjoittajat tehneet "vähäisiä korjauksia". Vuotta aikaisemmin eli 1945 ilmestyneeseen oli tehty "jonkin verran ajan vaatimia korjauksia ja täydennyksiä. Kuvitusta on lisätty varsin tuntuvasti". Ensimmäinen painos kirjasta oli ilmestynyt v. 1933. Kirjassa on 515 sivua.

Lainaus kirjasta: "Sipulin tuhoeläimiä. Sipulikärpäsen 8-10 mm: pituiset, kellertävän valkoiset toukat vioittavat sipuliviljelmiä, monesti siinä määrin, että sipulisato osittain turmeltuu, aiheuttavatpa ne joskus täydellisen sipulikadonkin. - Torjunta: Sipulimaalla munanlaskupuuhissa lenteleviä sipulikärpäsiä pyydystetään hyönteishaavilla. - Taimet, joita toukkien todetaan vioittaneet, nostetaan lapiolla toukkineen maasta ja poltetaan. - Kesä-heinäkuussa kastellaan sipulimaata useaan kertaan 0,1 %:lla sublimaattiliuoksella. - Maan runsas kalkitseminen ja syvään kääntäminen syksyllä on suositeltavaa. - Sipulimaata ei pidä lannoittaa tuoreella lannalla."   Että näin. Konstit on monet.