Perjantaina aamupäivällä lähdimme mökille. Perille päästyämme tummat pilvet nousivat järveltä ja ukkonen mellasti jonkinaikaa aivan päällä. Iltaan mennessä ukkosrintama oli ohittanut paikan, mutta sadekuurot jatkuivat. Taivas oli pilvessä ja yöttömän yön aurinkoa ei näkynyt. Saunan jälkeen oli kuitenkin mukava istua takkatulen lämmössä.

1685893.jpg

Juhannuspäivänä sadekuurot jatkuivat pienin välein. Tytär pistäytyi perheineen ja Vilillä oli intoa kaivaa piha-aluetta. Saaliina olivat kivet, suuhun vain ja sitten haettiin kivelle uutta paikkaa. Hassu koira;) Sade taukosi illansuussa ja kävelylenkillä oli hyvä katsastaa tulevaa marjasatoa. Puolukankukkia oli, paikoin runsaastikin.

1685894.jpg

Kamera sattui olemaan taskussa kun suunnistin järven rantaan. Sorsaemo  uiskenteli pienten poikastensa kanssa, nousivat kivelle pitämään taukoa, emo valppaana koko ajan. Kohta perhe jatkoi matkaa ja emo johdatti pesueensa kaislikon suojaan. Onnistuin saamaan kuvan päästäisestä. Päästäinen on pienempi kuin hiiri ja lisäksi sillä on kokoonsa nähden pitkä suippo nokka.

1685896.jpg

Tiistaina lähdimme kotiin, sateen lomassa pakkasimme auton, vauhdilla ovien tarkistus ja menoksi.