Perinteenä on, että tontti haravoidaan vappupäivän iltana. Näin myöhäiseen haravointiin vaikuttaa, että koko haravoitava alue on kohtalaisen kuiva ja iltapäivällä haravointiin, aurinko ei turhaan uuvuta haravoijaa. Tämänkertainen haravointi sujui reippaasti. Mies lähti mukaan, jota aikaisempina vuosina ei ole tapahtunut. Eihän nyt pohjanmaalla mies haravoi, vieressä voi seisoa ja juttua vääntää kun vaimonpuoli heiluu haravan kanssa. Pahimmassa tapauksessa siinä seisoo useampikin sukulainen. No yleensä vieressä ei ole ketään. Itse en ole koskaan suvainnut, että tullaan joutilaana seisoskelemaan, harava kouraan ja töihin.

Tämänkertainen haravointi siis sujui sutjakkaasti, jaoimme tontin, ettemme pyöri toistemme tiellä. Pyöräilijän (mies) ilme oli näkemisen arvoinen, vilkuili vielä ohimennessään taakseen. Päättelin, että ihmetys oli siitä, kun  siippani oli tarttunut haravanvarteen. Mukavasti sykähti ajatuksissa, että näin meillä ;)

Haravoinnin lomaan otin muutaman kuvan, joista näkee kasvun alkuunlähtöä. On perennoja, raparperi, marja-aronia, löytyipä yksi kukkiva kukkakin. Koivu on yli neljäkymmentä vuotta vanha. Tarkkaa ikää ei ole muistissa. Aikaisemmin kaadettiin viisi koivua, näitä samanikäisiä, roskaamisen takia. Tilalle istutettiin mäntyjä. Nyt on sitten käpyjä ja havuneulasia koivunlehtien tilalla ;)

1526985.jpg