Perjantaina oli kaunis päivä ja sain marja-aroniat poimittua.  Koskaan aikaisemmin ei marjasato ole ollut noin runsas, liekö osasyynä, että leikkasin pensaat keväällä ja tietenkin nuo sateet osaltaan tekivät marjoista mehukkaita. Oli mikä oli, niin nyt marjat on poimittu ja niitä sai ruveta säilömään. 

Marja-aronia on tahraava marja, ja se kannattaa muistaa, kun marjoja käsittelee. Maku marja-aroniassa muistuttaa pihlajanmarjaa, sama karvaus. Sokerilla voi tietenkin makeutta lisätä, mutta noilla raaka-aineilla, joilla soseen tein, karvauskin pehmeni.   

1252236062_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Omena - marja-aroniasose
2 kg omenoita (ostin Valkeaa kuulasta)
1,5 l marja-aroniaa
3 dl vettä
800 g sokeria (käytin hillosokeria)

Tein soseen näin; Kuorin ja poistin siemenkodat omenoista. Paloittelin omenat  kohtalaisen pieniksi paloiksi, jotka sitten keitin vedessä pehmeiksi ja soseutin. Marja-aronian soseutin sekoittimessa en ruvennut niitä survomaan, niinkuin ohjeessa oli.  Yhdistin omenasoseen, marjasoseen ja sokerin, keitin seosta 5 min. Annoin kuuman soseen jäähtyä, jonka jälkeen panin soseen pakastusrasioihin ja pakkaseen. - - -  Nopea ja vaivaton ohje.;)

1252236072_img-d41d8cd98f00b204e9800998e