Paljon puhutaan ja kirjoitetaan kannettavien suojaamisesta viruksia vastaan. Tottahan pöytäkoneissa on sama juttu, mutta niiden virusturvat ovat olleet puheenaiheena vuosia. Kannettavien suojaaminen troijalaisia ym. tuholaisia vastaan on ollut esillä, koska kannettavien käyttö on lisääntynyt huimasti.

Kannettava tietokoneeni oli ollut avaamattomana ts. en ollut käyttänyt sitä pitkään aikaan. Olin kyllä huomannut, että koneessa oleva virusturvaohjelma ilmoitteli päättymisestään. Voimassaoloaikaa tuntui olevan enkä siis ryhtynyt minkäänlaisiin toimenpiteisiin.
Illalla tuli mieleen, että tarkistanpa kannettavan toiminnan, onko akussa virtaa ja mitä päivityksiä on tullut. Kone auki, virta oli lopussa ja kone ei noussut. Siis lataukseen ja kohta näkyi koneessa elonmerkkejä.
Näytölle läjähti virusturva varoitus. Mitä virusturva on voimassa tunnin verran! Hitsi, olisi pitänyt tutustua tuohon päivitykseen aikaisemmin, harmittelin mielessäni. Mistä minä sen otan? Cd:tä en ehdi hankkimaan, aikaisemmin koneelle oli asennettu virusturva levykkeeltä. Ajatukset risteilivät, mielessä kävi jos jonkinlaista. Jätänkö koneen ilman virusturvaa, Windows:in palomuurin varaan, suojaisko se konetta niin kauan, että saan hankittua levykkeen ... voi pahus!

Nyt en katso kelloa, vaan tutustun näytölle tulleeseen virusturva varoitukseen ja ohessa oleviin muihin tietoihin, päätin tomerasti. Virusturvan voin ostaa netistä, maksu e-laskuna ja ohjelman koodin saan sähköpostiin. Senpä teenkin. Sähköpostiin tuli uusi koodi ja samassa viestissä oli sivuosoite, josta ohjelman voi ladata, lisäksi ohjeet ohjelman lataukseen ja asennukseen, viesti kehoitettiin tulostamaan. Missä se tulostin on? Tulostin kiinni ja tulostus. Sitten tutustumaan ohjelman lataukseen ja asennusohjeisiin.
Vilkaisin kelloa, onko aikaa? Lataus suoritettu, ohjelma asennettu, kone sammutettu, että asennus tulee voimaan. Mitä kello on? Aika oli lopussa! Vanha virusturva oli viraton, mutta uusi ilmoitti olevansa toiminnassa. Aah, ehdinpäs! - Virusturva on täältä

1890306.jpg