HS:n testin, "mikä eläin olet" tuloksena sain tietää olevani Kyhmyjoutsen:

Kyhmyjoutsen

Kyhmyjoutsen
  • Cygnus olor
  • Pituus: 145 - 160 cm
  • Paino: 9 - 13 kg
  • Elinikä: Vanhin rengastettu lintu 21-vuotias

Olet joutsen! Viihdyt parhaiten oman puolisosi kanssa, etkä mieluusti reissaa paikasta toiseen. Olet parisuhdekeskeinen, ja rauhallinen ja tavallinen perhe-elämä on sinua varten.

Suomen kyhmyjoutsenkanta sai alkunsa Ahvenanmaalle tuoduista puistolinnuista. Kyhmyjoutsenen erottaa laulujoutsenesta oranssin nokan päällä olevasta mustasta kyhmystä ja kaulan s-kirjainta muistuttavasta asennosta.

Kyhmyjoutsen on karaistunut viivyttelijä, joka siirtyy etelämmäksi vasta vesien jäätyessä. Kyhmyjoutsenen ruokavalioon kuuluvat monenlaiset vesikasvit ja pikkueläimetkin kelpaavat sen ravinnoksi.

Kyhmyjoutsen ei juuri puhu eikä pukahda. Ainoastaan reviiriä puolustaessaan ja pesimäajan tappelutilanteissa kyhmyjoutsenet sähisevät toisilleen tai muille linnuille.

Joutsenet solmivat elinikäisen parisuhteen. Kihlapari on sitoutumisen jälkeen erottamaton, ja pariskunta viettää muutaman vuoden yhdessä ennen perheen perustamista. Kekomaisen kelluvan tai pohjaan nojaavan pesänsä kyhmyjoutsen rakentaa mieluusti tyynelle lahdelle tai lammelle.