1652124.jpg

Muutama hyvä kirja......!

1656708.jpgIsabel Allende; Rouva Fortunan tytär
"Kiehtova kertomus Chilestä ja Kaliforniasta kultakuumeen aikaan, sankarittarena nuori seikkailunhaluinen Eliza.
1656513.jpgOrpotyttö Eliza kasvaa Chilessä Valparaison englantilaisessa siirtokunnassa naimattomien sisarusten huomassa. Miss Rosen vaatimia pianotunteja kutsuvammiksi Eliza kokee perheen keittäjän, intiaaninaisen Mama Fresian tarinat ja ruoat.
1656513.jpg Elizasta tuleekin epäsovinnainen ja rohkea nuori nainen, joka 16-vuotiaana rakastuu epäröimättä vallankumoukselliseen ja köyhään Joaquin Andietaan. Intohimoinen suhde kuitenkin katkeaa, kun Joaquin lähtee monien muiden tavoin Kaliforniaan etsimään kultaa. Tämä ei lannista polttavan rakkauden valtaamaa Elizaa, joka päättää etsiä nuorukaisen käsiinsä, keinolla millä hyvänsä. 
1656513.jpg Vaikea ja vaarallinen retki kestää kaksi vuotta. Sen aikana Eliza koluaa Kalifornian kansallisuuksien sekamelskassa bordellit ja peliluolat, tukenaan uusi kiinalainen ystävänsä Tao Chi'en.
1656513.jpgKalpenevan harhakuvan jahtaaminen kuoleman ja väkivallan maassa muuttaa Elizan hullaantuneesta tyttölapsesta, karaistuneeksi naiseksi, joka löytää Kaliforniasta jotain muuta kuin etsimänsä miehen - aidon onnen.
1656513.jpgLumoava romaani loppumattomasta onnen etsimisestä, polttavasta rakkaudesta ja ikuisesta ystävyydestä. "Tarinankerrontaa viettelevimmillään" - Publishers Weekly - (Teksti kirjan takakannesta)

1656428.jpgBirgitta Hurme; Lootuslampi
"Väkevän eroottinen romaani nuoresta Angelasta ja viime vuosisadan Intiasta. Angela on brittiläisen siirtomaaperheen tytär, mutta hän ei halua asettua perinteiseen naisen rooliin. Hän haluaa elää vapaana, vaistoilleen uskollisena. Yhä vahvemmin Angelaa vetää puoleensa salaperäinen, väreillään ja tuoksuillaan houkuttava Intia, tuo arvaamattoman julma ja lumoavan kaunis maa.
1656513.jpgAngelan isä on arvostettu siirtomaavirkamies, äiti on Agran brittiyhteisön ihailluimpia naisia. Ennen niin onnellista kotia varjostaa kuitenkin suru Markista, Angelan kaksoisveljestä, joka on saanut surmansa intialaisten ja brittien verisessä yhteenotossa.
1656513.jpg Sitten Angelan elämä saa kokonaan uuden suunnan. Angela lähtee nuoren, äitinsä puolelta intialaista sukujuurta olevan James Madhawlalin vaunuissa pitkälle matkalle halki Intian maaseudun käydäkseen veljensä haudalla. 
1656513.jpg Lähtiessään Angela ei voinut aavistaa mitä hän matkalla tulisi kokemaan. Kun hän kotiin palattuaan kertoo menevänsä naimisiin James Madhawlalin kanssa, brittiyhteisö tyrmistyy. James on komea, varakas, mutta salaperäinen, puoliverinen, menneisyydestään vaikeneva mies.
1656513.jpgUpeitten häiden jälkeen he asettuvat asumaan ylelliseen taloon ihanan puutarhan keskelle. Lasikattoisen makuuhuoneen ylle kaartuu tähtitaivas, puutarhasta kuuluvat lintujen öiset kutsut. Mutta vaikka kaikki on ulkoisesti kuin paratiisissa, mikään ei ole sitä miltä näyttää.
1656513.jpgAngelan elämän suuri seikkailu on vasta alkamassa." - (Teksti kirjan takakannesta)

1656422.jpgPhoolan Devin kertomana; Minä Phoolan Devi
"Intian bandiittikuningattaren hurja elämä.
1656513.jpgPhoolan Devi on niitä harvoja ihmisiä, jotka ovat legendoja jo eläessään. Intialaista, alhaiskastista tyttöä odotti orjan kohtalo. Hänet naitettiin 11-vuotiaana kolme kertaa vanhemmalle miehelle. Häntä pahoinpideltiin, hänet raiskattiin, hän ajautui lainsuojattomien joukkoon. Mutta hän nousi kohtaloaan vastaan, ja hänestä tuli kuuluisa bandiittikuningatar. Kolme vuotta hän johti rosvoarmeijaa, ryösti rikkailta ja antoi lahjoja köyhille. Pahantekijöilleen hän hautoi kostoa. Devistä tuli maailman kaikkien nöyryytettyjen naisten kapinan ja taistelun symboli. 
1656513.jpg Phoolan Devi kärsi vankeustuomion ja vapautui yhdentoista vuoden jälkeen. Nyt hänet on valittu Intian parlamenttiin. Hän kertoo elämästään mitään kaunistelematta. Tämän ainutlaatuisen teoksen laatimiseen tarvittiin kaksi kirjoittajaa, puolentoista vuoden työ, kahdeksan matkaa Intiaan ja kaksi tuhatta sivua haastattelua." 
1656513.jpg"Minä en osaa lukea enkä kirjoittaa - tämä on minun tarinani." - (Teksti kirjan takakannesta)

1653791.jpgGene Schulze; Lääkärinä preerialla
"Hersyvän hauska kuvaus nuoresta maalaislääkäristä Teksasin preerioilla.
1656513.jpgVastavalmistunut lääkäri Gene Schulze ei varojen puutteessa voinut toteuttaa unelmaansa, eli lähteä Schweitzerin apulaiseksi Afrikkaan. Päädyttyään Teksasissa sijaitsevan Schulenburgin apteekin takahuoneessa olevan klinikan lääkäriksi hän tulee kuitenkin huomaamaan mustimman Teksasin pärjäävän hyvin mustimmalle Afrikalle. Valkosipulia pidetään vieläkin yleispätevänä lääkkeenä kaikkiin tauteihin ja roteva naisihminen on edelleenkin yleispätevin maatalouskone. Seitsemäntoista lapsen perheet eivät ole harvinaisuuksia - mutta maksettu lääkärinpalkkio on!
1656513.jpgKaupungin toinen lääkäri, vanha Kotzebue, ei suhtaudu suopeasti uuteen lääkäriin, joka "ottaa vastaan jopa neekereitäkin", joten sopeutuminen uuteen kaupunkiin ottaa aikansa. Onneksi Schulze selviääkin siitä hersyvän huumorin voimalla." - (Teksti kirjan takakannesta)

1652138.jpgWilbur Smith; Kätketyn haudan arvoitus
"Mestarillinen tarinankertoja vie huikealle matkalle muinaisen faraon jäljille.
1656513.jpgDuraid al-Simma ja hänen vaimonsa Rojan ovat tehneet vuosikausia töitä selvittääkseen ikivanhan kirjakäärön salaperäisen sanoman. Arvoituksellinen viesti lähes neljäntuhannen vuoden takaa on todiste Afrikan kesyttömään erämaahan kätketystä faraon hautakammiosta. Mutta missä hauta mittaamattomine aarteineen sijaitsee, sen Taita-orja on pukenut nerokkaan salakirjoituksen muotoon.
1656513.jpgSunnitelmat sekoavat, kun Duraid murhataan ja korvaamaton käärö varastetaan. Toteuttaakseen miehensä viimeisen toivomuksen Rojan lähtee englantilaisen rahoittajan kanssa seuraamaan muinaisten egyptiläisten jälkiä.
1656513.jpgMatka Etiopian jylhän ylängön rotkolaaksoihin ja mahtaville putouksille on täynnä vaaroja ja koettelemuksia, ja kintereillä vaanivat ahneet ja häikäilemättömät rikolliset - miehet, joiden kynnyksen tappaa Rojan tietää varsin matalaksi.
1656513.jpgKätketyn haudan arvoitus on kaikkea, mitä kunnon seikkailuromaanilta voi toivoa, vauhdikas, eksoottinen ja mielikuvitusta kiehtova. Kuten pari vuotta sitten ilmestynyt Joen Jumala, se lumoaa myös historiallisuudellaan - tällä kertaa oman aikamme näkökulmasta." - (Teksti kirjan takakannesta)

1652139.jpgRobert Harris; Pompeji
"Luonnonkatastrofi iskee lomaparatiisiin antiikin Roomassa.
1656513.jpgKaunis kaupunki Napolinlahdella ajanlaskumme alussa. Rooman ylimykset nauttivat kesän viimeisistä helteistä ylellisissä Pompejin huviloissaan.
1656513.jpgVain insinööri Marcus Attilius on huolissaan. Hän on juuri ottanut hoitoonsa Aqua Augustan, valtavan akveduktin, joka tuo puhdasta vettä lahtea ympäröivien kaupunkien asukkaille. Nyt akveduktin päälinjassa on vuoto jossain kohtaa Pompejista pohjoiseen Vesuviusvuoren rinteillä.
1656513.jpgPäättäväinen Attilius lähtee kohti Vesuviusta tietämättä, että on olemassa voimia, joita edes maailman mahtavin supervalta ei voi hallita.
1656513.jpgHenkeäsalpaava historiallinen trilleri Pompejin viimeisistä päivistä on käännetty jo lähes kolmellekymmenelle kielelle." "Hehkuvan jännittävä - - sykkii painostavaa tunnelmaa. On vaikea kuvitella nautittavampaa trilleriä." - London Sunday Times - (Teksti kirjan takakannesta)

 


Jos haluat kommentoida, niin tee se tänne
1570817.jpg