Digikameralla otetut kuvat tulee, ainakin minulla, tallennettua suoraan tietokoneen kuvakansioon.  Varsinkin kesällä otetaan paljon kuvia. Ajatellaan, että yksi kuva vie keskimäärin 2 megaa koneen muistista. Kuvakansion koko kasvaa ja se hidastaa koneen toimintaa.
Yksi mahdollisuus pitää kuvakansion koko pienenä  on valikoida kuvat samantien ja jättää kansioon vain ne kuvat, joita aikoo joskus käyttää. Mutta sama juttu niitäkin kuvia tahtoo ajanmyötä kertyä ja ne verottavat koneen muistitilaa.

Olin aikaisemmin ostanut muistitikkuja, niihin mahtuu kuvia 1-2 gigan verran. Muistitikkujen lukumäärä kasvoi, joskus sai haluamaansa kuvaa hakea monelta tikulta ja sehän se vasta aikaa vei.
Seuraavaksi ostin ulkoisen kiintolevyn. Käytän sitä pääasiassa kuvien tallentamiseen, mutta muitakin tärkeitä tiedostoja siihen voi siirtää. Ulkoisen kiintolevyn käyttö on helppoa, laite liitetään usb-liittimellä tietokoneeseen ja muuta ei tarvita.  Tiedoston/aineiston tallentaminen/siirtäminen tapahtuu samoin kuin muistitikulle. Tämä ostamani Buffalo 250 GB usb 2.0 käy sekä Windowsiin että Mac OS tietokoneisiin. Isompi gigasia ulkoisia kiintolevyjä on, mutta tähän tyydyn ainakin ensialkuun.

1834402.jpg